Ny funktion hos Posten – Skriv ut frakthandlingar direkt på Posten.se

Posten, som den senaste tiden framförallt dragit min ilska över sig p g a generellt ökade priser på paketleveranser och ovilja att förhandla ner sina priser ytterligare, har nu gjort något som jag faktiskt upplever som mycket positivt.

Privatpersoner och företag kan nu skriva ut frakthandlingar direkt på Postens webbplats och man betalar kostnaden med kontokort.

Tidigare har det bara varit möjligt för företagskunder med avtal att kunnat skriva ut frakthandlingar via Pacsoft. Nu kan var man med tillgång till ett VISA- eller Mastercard-kort även göra detta.

Istället för att behöva ställa sig i kö hos närmsta Postombud där det tar en evighet för Posten-anställda att skriva ut och ta betalt för frakthandlingarna (inte de anställdas fel att det går långsamt, utan det är system där man lägger in alla information som ställer till problem), kan man numera göra allt i hemmet eller på kontoret och sedan lämna in de färdiga paketen hos närmsta Postombud.
Kötiderna kommer att bli kortare! 🙂
Hämtning av paket ingår ej, utan det är antagligen fortfarande begränsat till Postens avtalskunder.

Man behöver inte något särskilt papper för att skriva ut frakthandlingarna, utan detta kan göras på ett vanligt vitt A4-papper och lite tejp.

Här finns det även pengar (flera tior, femtiolappar mm) att spara för oss som är avtalskunder, då vi nu kan välja att betala för den faktiska vikten för kollin som annars skulle bli dyrare vid volymtaxering. Frågan är dock vad Posten tycker om att jag lämnar det till chauffören som hämtar mina paket, istället för att jag lämnar in det till Företagscentret?

Frågan är också om det är många som kommer att försöka fuska med priset genom att ange en lägre vikt och mått än vad paketet egentligen har – jag antar dock att Posten gör en viss koll, precis som med brev och porto.

Tjänsten hittar du här:
Skriv ut frakthandlingar på Posten

[tags]Posten, Paket[/tags]

4 svar på “Ny funktion hos Posten – Skriv ut frakthandlingar direkt på Posten.se”

 1. Nä, att hitta funktionen är inte det lättaste. Jag råkade först snubbla på den, när jag senare skulle titta på den igen kunde jag inte hitta dit.

  Så nu har jag sparat länken, för jag hittar inte dit via Postens webplats. Verkar som om den slumpartat dyker upp på förstasidan, men att det inte finns någon tydlig länk till funktionen.

  Posten har lyckats med att skapa en intressant funktionen, men misslyckas som vanligt med att gör webbplatsen och dess funktioner lätt tillgängliga.
  Jag tycker väl generellt att Postens webbplats är oöverskådlig och det förvånar mig varje gång jag ska får tag på villkor och generella prislistor att jag slussas vidar från sida till sida och till slut måste ja alltid ladda ner en PDF-fil!

 2. Tjena. Hittade på ditt inlägg och visst är det skönt för er som privatpersoner att skriva ut adresslapparna själva för att slippa lång kö hos ombuden. Jag jobbar själv på Posten som kundrådgivare för företag.
  Paketen som lämnas in vägs och mäts innan dom skickas iväg. Så det blir bara pinsamt för den personen som fuskat lite med vikten och får stå och betala mera när alla tittar 🙂
  Mvh Elin

 3. Javisst, det antog jag även att Posten gör, men något av smidigheten försvinner när allt ska mätas och vägas igen, även om det segaste är att få in uppgifterna och skriva ut adresslappar. Jag tycker som sagt att funktionen är toppen.
  Själv är jag företagskund och använder sedan tidigare Pacsoft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *