Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

Ny funktion hos Posten - Skriv ut frakthandlingar direkt på Posten.se

Posten, som den senaste tiden framförallt dragit min ilska över sig p g a generellt ökade priser på paketleveranser och ovilja att förhandla ner sina priser ytterligare, har nu gjort något som jag faktiskt upplever som mycket positivt.

Privatpersoner och företag kan nu skriva ut frakthandlingar direkt på Postens webbplats och man betalar kostnaden med kontokort.

Tidigare har det bara varit möjligt för företagskunder med avtal att kunnat skriva ut frakthandlingar via Pacsoft. Nu kan var man med tillgång till ett VISA- eller Mastercard-kort även göra detta.

Istället för att behöva ställa sig i kö hos närmsta Postombud där det tar en evighet för Posten-anställda att skriva ut och ta betalt för frakthandlingarna (inte de anställdas fel att det går långsamt, utan det är system där man lägger in alla information som ställer till problem), kan man numera göra allt i hemmet eller på kontoret och sedan lämna in de färdiga paketen hos närmsta Postombud.
Kötiderna kommer att bli kortare! 🙂
Hämtning av paket ingår ej, utan det är antagligen fortfarande begränsat till Postens avtalskunder.

Man behöver inte något särskilt papper för att skriva ut frakthandlingarna, utan detta kan göras på ett vanligt vitt A4-papper och lite tejp.

Här finns det även pengar (flera tior, femtiolappar mm) att spara för oss som är avtalskunder, då vi nu kan välja att betala för den faktiska vikten för kollin som annars skulle bli dyrare vid volymtaxering. Frågan är dock vad Posten tycker om att jag lämnar det till chauffören som hämtar mina paket, istället för att jag lämnar in det till Företagscentret?

Frågan är också om det är många som kommer att försöka fuska med priset genom att ange en lägre vikt och mått än vad paketet egentligen har - jag antar dock att Posten gör en viss koll, precis som med brev och porto.

Tjänsten hittar du här:
Skriv ut frakthandlingar på Posten

[tags]Posten, Paket[/tags]

Meny