Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

Importera flera bloggar (RSS-flöden) till Facebook

Många finns det av oss som använder oss av och publicerar på flera bloggar. Anledningen kan t ex vara att vi har en privat blogg, en företags blogg samt bloggar som är nischade och enbart innehåller information inom ett ämne.

För oss som använder Facebook som socialt redskap finns det en smidig funktion hos Facebook som gör att vi kan importera blogginlägg direkt till Facebooks "Anteckningar", och våra vänner får nu ta del av informationen från bloggenpå Facebook (ett sätt att bl a att nå fler läsare).
Problemet med Facebook är, i skrivande stund, att man enbart kan importera ett RSS-flöde (mycket märkligt tycker jag - teamet bakom Facebook borde ha koll på att många bloggare har flera bloggar).

För att kringgå detta problem kan man dock skapa ett RSS-flöde som importerar RSS-flödet från samtliga bloggar. Ett sätt att göra detta på är att använda sig av Yahoo! Pipes.

1. Gå till Yahoo! Pipes.

2. Sedan väljer du Create a pipe.

Yahoo Pipes

3. I höger meny under kategorin Sources, väljer du Fetch Feed (tryck på plustecknet [+]). Klistra sedan in adressen till RSS-flödet för första bloggen i fältet. Sedan klickar du på plustecknet (+) sidan om URL i "Fetch Feed"-rutan, ett nytt fält dyker nu upp och där kan du lägga till ytterligare RSS-flöden (fortsätt så till du lagt till samtliga RSS-flöden du vill ha med).

4. I höger meny under kategorin Operators, väljer du Sort (tryck på plustecknet [+]). Här väljer du sedan hur du vill att det nya RSS-flödet ska sortera de importerade RSS-flödena. Själv väljer jag att sortera inläggen från bloggarna i datumordning, där nyast inlägg visas först. För att göra detta väljer du "Sort by item.pubDate in descending order".

5. Ta sedan tag i den runda ringen längst ner i rutan "Fetch Feed" och dra den till den översta rundningen på rutan "Sort", för att koppla ihop de två rutorna.

6. Ta sedan tag i den runda ringen längst ner i rutan "Sort" och dra den till den översta rundningen på rutan "Pipe Output ", för att koppla ihop de två rutorna.

7. Klicka på Save och sedan Run Pipe...

8. Välj sedan Get as RSS.

9. Kopiera URLen i webbläsaren.

10. Logga in på ditt Facebook-konto. Gå till Inställningar -> Applikationsinställningar -> Anteckningar ->
Redigera inställningar för import.

11. Klistra in RSS-flödet (URLen) från punkt nr 9 (ovan) och klicka på Importera.

Nu borde det fungera. Flera bloggar importeras till Facebook.

Meny