Importera affiliate product feeds – Plugin till WordPress

En del affiliatenätverk erbjuder product feeds från sina annonsörer. Alltså filer med t ex information om t ex produktnamn, beskrivning, pris, bild och länk till produkten mm som finns hos annonsören. Ofta får du dessa i CSV, XML eller JSON-format.

Publishern kan sedan använda denna information till att t ex bygga annonser, sökmotorer för t ex prisjämförelser eller webbplatser som presenterar produkterna, t ex har jag sett webbplatser som liknar en webbshop men sedan skickar besökaren vidare till den webbshop som säljer produkten när man klickar på ”Köp” eller ”Läs mer…”.

Själv har jag inte någon stor kunskap om hur man själv bygger sådana script för att skapa sådana webbplatser. Av nyfikenhet ville jag dock testa själv och tänkte att det säkert fanns ett ett bra tillägg/plugin till WordPress för att importera product feeds i XML eller CSV-format.  Det var dock inte så enkelt att hitta det. De jag hittade kostade antingen eller så klarade de inte riktigt av att hantera filerna. Det första gratistillägget jag hittade hette Easy CSV Importer, det fungerade någorlunda bra men det visade sig dock att gratisversion inte riktigt klarade av att hantera special tecken som å, ä och ö, samt saknade jag några andra funktioner. Sedan hittade jag CSVPig, det kostade dock $77/år (ca 500 kr/år) och även om man kunde testa det i 7 dagar för $7 (ca 50 kr) så kände jag inte att det var värt det i detta testskede – man vet inte om man hinner få rätt på allt inom 7 dagar. Istället valde jag att testa den version av Easy CSV Importer som kostade £49.99 (ca 530 kr) i engångskostnad. Easy CSV Importer hade jag ju redan testat och hade sett att det hade potential att klara av det jag ville.

Betalversionen av Easy CSV Importer klarade av specialtecken och hade en del funktioner som jag önskade. Nu har jag testat en del, men har inte full koll på alla funtioner, dock har jag klarat att importera en CSV-fil till WordPress och skapat en sida med produktbild, namn/titel, beskrivning, pris och länk till produkten. Jag använde mig av en product feed från Hepphepp.se via Adrecord. Efter lite testande fick jag fram följande resultat i WordPress:

Färdig bloggpost efter att ha importerat product feed från Hepphepp.se.
Färdig bloggpost efter att ha importerat product feed från Hepphepp.se.

Med hjälp av Easy CSV Importer kunde jag alltså importera CSV-filen till WordPress databas, sedan kunde man med hjälp av pluginet bestämma hur informationen skulle läggas in i bloggposten, vad som t ex skulle vara fetstilt, vad som skulle länka till produkten hos webbshoppen, var bilden skulle ligga och vad titeln skulle vara mm. Ja, det fanns många fler funktioner, men det var detta jag gjorde under mitt första fungerande test.

Du kan redigera hur posten/sidan ska se ut. Överst till vänster WYSIWYG-editor, nere till höger HTML-editor.
Du kan redigera hur posten/sidan ska se ut. Överst till vänster WYSIWYG-editor, nere till höger HTML-editor.

Mycket mer kunskap om pluginet har jag inte, men ska fortsätta leka med det. Vill du testa det så kan jag rekommendera att du testar gratisversionen först: Easy CSV Importer.

Hittade även ett kommande plugin från en svensk utvecklare, men jag vet inte om det kommer att kosta något, du kan dock läsa mer här: affiBox från Hantrick. Själv ska jag hålla koll på affiBox.

7 svar på “Importera affiliate product feeds – Plugin till WordPress”

 1. Hallå, tack för att du nämner affiBox. Pluginet kommer att vara helt gratis att använda. Den första versionen som kommer ut kommer mallar att redigeras med hjälp av filer och inte i stil som ovan. Däremot går det att använda flera mallar för t.ex. listning, produktsidor och erbjudanden.

  Min förhoppning är att få in feedback på första versionen och därefter anpassa det för att tilltala större skala så att det äntligen finns ett vettigt alternativ som både är gratis och fungerar enligt mångas tycke och tänke. 🙂

  1. Ditt plugin låter helt klart intressant. Finns nog många som är intresserade av något liknande som är gratis. 
   Ja, jag ska hålla koll, så testar jag det alldeles säkert när du släpper första versionen! Lät som om det fanns mycket spännande när jag läst på din sajt 🙂

   1. Skönt att höra att det finns fler intresserade. Förhoppningen är ju att det kommer till även för andra och på det sättet få utbyte till nya idéer och förslag på förbättringar. Det gynnar både mig och alla andra som vill använda pluginet.

    Kommer komma mer information och skärmpdumpar mot slutet av augusti. Just nu görs en del omstrukturering i koden för att våga släppa det som ett öppet plugin. 🙂

 2. Jag köpte CSVpig och det fungerar hur bra som helst. Men det finns ett par saker man bör tänka på. För det första så klarar det bara CSV-filer och sen måste ditt webbhotell klara av ionCube. Du kan se pluginet in action här, Swegate.se

  Precis som du väntar jag med spänning på affiBox, verkar mycket lovande.

  1. Ah, ska kolla Swegate.se, det är alltså, efter att jag snabbkollat, en sajt som du byggt upp med hjälp av CSVpig. Ja det är lite synd att de bara klarar CSV-filer, det var detsamma med Easy CSV Importer.
   När jag började leta efter ett sådan program letade jag efter en XML importer, men det var inte lätt så jag fick istället leta efter en CSV importer.
   ionCube vet jag inte ens vad det är (men ska kolla upp) så det var kanske tur att jag inte gav mig på CSVPig även om jag aldrig brukar ha några problem med installationer hos Oderland Webbhotell.

 3. Hello everyone.

  CSV 2 POST pro has been released free. WebTechGlobal will focus on ad revenue. I will be updated my range of plugins with the new WebTechGlobal Plugin Framework for WordPress and all will be free.

  Affiliates should either remove their affiliate URL from sites or request let me know which URL they want placed on the plugins portal. This can be done in the form of an ad. It is my way of saying thank you and return some traffic.

  Regards
  CSV 2 POST Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *