Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

Produktfoton ett sätt att vara bättre än konkurrenten

När det gäller näthandel och webshop så finns det ett enkelt knep att vara bättre än sina konkurrenter, något som många faktiskt missa, men också något som allt fler använder sig av. Produktbilder av hög kvalité! Använd bilder/foton av väldigt hög kvalité för att låta kunden komma så när den verkliga produkten som möjligt.

Produktfoton från leverantören/tillverkaren

De flesta leverantörer och tillverkare hjälpa gärna till med att ta fram högupplösta bilder som man kan använda, då ökad försäljning hos dig även har inverkan på deras försäljning.
En del tillverkare skickar bilderna man behöver t ex via e-post, CD-R, DVD mm. Antingen kan de ta fram de bilder man behöver, eller så skickar de hela sin samling av bilder.
Något som dock allt fler använder sig av är att ha bildbanker på sin hemsida där man antingen enkelt kan komma åt produktbilderna direkt eller genom att man ansöker om att få tillgång till bildbanken.

Om det inte finns något bra produktfoto då?

Finns det inget bra produktfoto/produktbild att få tag på eller om det tar för lång tid att ta fram bilder från tillverkaren/leverantören kan man ta foto själv.
Ett enkelt sätt är att använda enkelfärgad bakgrund (t ex vitt papper, rött lakan osv), färgen kan varieras beroende på vilka färger som produkten har.
Ljussätt sedan produkten med hjälp av lampor och försök få bort skuggor och ljusblänk. Det räcker sedan att ta ett foto med digitalkamera som klarar av närbilder.
Nu har du ett ganska enkelt men fungerande foto av produkten.

Vill man få ännu bättre bilder kan man inhandla ett ljustält och några lampor. I ljustältet, som ger ett jämnt ljus över hela produkten, lägger man sedan in produkten, sätter igång lamporna och sedan tar man fotot.

Sedan kan man även anlita en fotograf om man vill slippa eller inte själv har tid att ta produktfoton.

Relaterade länkar

1. Stilbild - Fotograf i Helsingborg/Åstorp som visat mig sin kunnighet.
2. Köpa ljusttält och studiotillbehör på Kaffebrus

[tags]Näthandel, Nätförsäljning, Foto, Marknadsföring, Bilder[/tags]

Meny