Facebook kan tjäna pengar på Facebook-frågor

Sedan några dagar tillbaka har Facebook infört en ny funktionen som gör det möjligt att ställa frågor med olika svarsalternativ. Det är många som upptäckt funktioner och just nu svämmar det över av skräpfrågor i Facebooks nyhetsflöde. Det jag hoppas på nu är att Facebook börjar ta betalt en mindre summa när man använder ”Fråga” så att det rensas upp lite och förhoppningsvis gör att seriösa frågor inte drunknar bland allt skräp.

Facebook-frågor
Facebook-frågor

Som representant för ett företag skulle jag hellre betala lite för att ställa en fråga och få den framhävd, än att ställa gratisfrågor som ingen svarar på för att de avfärdas  tillsammans med allt annat skräp.

Läs mer om Facebook Fråga.

5 svar på “Facebook kan tjäna pengar på Facebook-frågor”

 1. Några av mina vänner älskar att skriva inlägg på facebook som sedan kommer bla på min sida. Detta kan ibland bli ett 10_tal om dagen! Vad skall jag göra för att bibehålla dessa vänner men slippa alla de för mig ointressanta inläggen?

  1. Hej Gösta,
   Jag är inte helt säker på vad du vill dölja, men vill du ha vännen kvar men samtidigt dölja alla inlägg han/hon gör så kan du hålla muspekaren över inlägget. Ett kryss visar sig då uppe i höger hörn sidan om inlägget. Klicka på krysset och välj ”Dölj allt från NAMN”. Jag har bifogat en bild här i svaret som visar hur det ser ut när du klickat på krysset (se nedan ”Attached files”).
   Vill du senare ändra så att du ser vännen inlägg igen så går det att göra under kontoinställningarna.

   / Ulf

 2. Hej, Flera personer har laddat upp foton och filmer på ett event. Jag är taggad på filmer och foton (filmerna är mina egna) och de visar sig på min profil men jag kan inte se de foton jag blev taggad på i ”photos of me”, där kan jag bara se filmerna jag är med i dock… 

  1. Det kan jag inte riktigt svara på. Min erfarenhet av sådana problem är att de ofta är tillfälliga och att det brukar fungera efter någon dag.
   Det kan också bero på följande, enligt Facebook:
   ”Om du ser ett totalantal för taggade foton, filmklipp, eller
   anteckningar som inte överensstämmer med det verkliga antalet saker som
   du taggats i är det möjligt att vissa vänner som har taggat dig numera
   har inaktiva konton.
   När en persons konto är inaktivt innebär
   det att den personen – och dennes foton, filmklipp eller anteckningar
   han/hon laddat upp – inte kan visas eller hittas på Facebook. Även om
   den här användarens taggar fortfarande räknas kommer de inte att visas
   på Facebook.”

 3. Hej, Flera personer har laddat upp foton och filmer på ett event. Jag är taggad på filmer och foton (filmerna är mina egna) och de visar sig på min profil men jag kan inte se de foton jag blev taggad på i ”photos of me”, där kan jag bara se filmerna jag är med i dock… 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *