Ta en skärmdump/screenshot med din iPhone

När jag skulle skriva min förra guide Använda iPhone 3GS som mobilt bredband (3G-modem) så ställdes jag inför problemet om hur jag skulle få fram bilder på de menyer och funktioner jag tryckte på. iPhone som är en helt ny apparat i mina händer verkar dock lura på en hel del trevliga funktioner, och givetvis fanns det en funktion för att att ta en skärmdump/screenshoot.

För att ta en skärmdump/screenshot så håller du inne Hem-knappen och trycker på På/Av-knappen och vips så har du tagit en bild av skärmen.

1. Håll inne Hem-knappen

Guide: Ta screenshot/skärmdump med iPhone - Hem-knappen och På/Av-knappen
Hem- och På/Av-knappen

2. Tryck på På/Av-knappen. (samtidigt som du håller inne Hem-knappen)

Guide: Ta screenshot/skärmdump med iPhone - Tryck in På/Av-knappen
Tryck in På/Av-knappen

3. Nu har du en snygg skärmdump/screenshot i din bildsamling

Skärmdump/Screenshot på din iPhone
Skärmdump/Screenshot på din iPhone

Tack till min vän Linn som visade mig den funktionen!

Använda iPhone 3GS som mobilt bredband (3G-modem)

FAST PRIS PÅ MOBILTELEFONI OCH MOBILT BREDBAND
OK, nu är jag också frälst av iPhone. Jag har länge aktivt valt bort att skaffa en sådan då jag inte riktigt haft någon användning för den. När jag dock tog beslutet att göra mitt företagande mer mobilt och sade upp mitt telefon- och Internetabonnemang så behövde jag skaffa mig ett mobilt bredband, och helst skulle jag kunna kombinera telefoni och mobilt bredband till ett fast pris.
Då jag redan använde mig mig av Telenors tjänster kollade jag först deras utbud, och där hittade jag ett abonnemang som de numera kallar Telenor Premium. För 699 kr/månad kunde jag ringa, sms, mobilssurfa och 3G-surfa etc, samt fick man en iPhone för 0 kr (ingen förhöjd månadsavgift, utan det var ett tillfälligt erbjudande).

För att kolla om det gick använda iPhonen som mobilt bredband/3G-modem så googlade jag informationen och fick fram lite olika svar på det. Men de senaste svaren var att man kan använde iPhonen som 3G-modem om telefonoperatören tillåter det.

Genast ringde jag upp Telenor och frågade om de tillät en att använda iPhone som 3G-modem. Svaret var positivt och jag beställde Telenor Premium och en gratis iPhone.

TJI FICK JAG
Nu förväntade jag mig dock att det, som alltid när man ska installera och få olika nätverk att fungera på datorn, skulle bli stora problem för att få min iPhone att fungera som 3G-modem. När min iPhone kom förberedda jag en hel dag att ägna åt den tekniska biten och kokade en stor kanna kaffe. Fullt förberedd på att bli irriterad under dagen.

Men tji fick jag. Inte ett enda problem dök upp när jag skulle få igång min iPhone och dela nätverket med datorn. Det enda problemet var att hitta rätt bland menyerna, så här kommer en liten guide:

SNABBGUIDE: ANVÄND IPHONE SOM 3G-MODEM (utan bilder)
1. Gå in på Inställningar
2. Gå in på Allmänt
3. Gå in på Nätverk
4. Gå in på Internetdelning
5. Aktivera Internetdelning genom att trycka på knappen
6. Välj om du vill aktivera Internetdelning via Bluetooth och USB eller enbart USB
7. Koppla din iPhone till din dator

GUIDE: ANVÄND IPHONE SOM 3G-MODEM (med bilder)
Den iPhone som jag använde var en iPhone 3GS med programversion 3.1.3 och på datorn använder jag Windows Vista Home Basic.

1. Gå in på Inställningar

Guide: iPhone som 3G-modem/mobilt bredband - Inställningar
Inställningar

2. Gå in på Allmänt

Guide: iPhone som 3G-modem/mobilt bredband - Allmänt
Allmänt

3. Gå in på Nätverk

Guide: iPhone som 3G-modem/mobilt bredband - Nätverk
Nätverk

4. Gå in på Internetdelning

Guide: iPhone som 3G-modem/mobilt bredband - Internetdelning
Internetdelning

5. Aktivera Internetdelning genom att trycka på knappen

Guide: iPhone som 3G-modem/mobilt bredband - Aktivera Internetdelning
Aktivera Internetdelning

6. Välj om du vill aktivera Internetdelning via Bluetooth och USB eller enbart USB
Väljer du att aktivera Bluetooth så aktiveras Internetdelningen via både Bluetooth och USB.

ipGuide: iPhone som 3G-modem/mobilt bredband - Internetdelning via Bluetooth och USB eller bara USB
Internetdelning via Bluetooth och USB eller bara USB

7. Koppla din iPhone till din dator
Använder du USB så kopplar du nu din iPhone till datorn och sedan hittar datorn automatiskt nätverket och du är uppkopplad till Internet via din iPhone.
Använder du Bluetooth så behöver du inte koppla iPhonen till datorn utan då kopplas de ihop trådlöst.

Exponera varumärket – Påminn dina kunder om var de köpte produkten

Varumärkesexponering - Följesedel & Visitkort
Varumärkesexponering - Följesedel & Visitkort

När jag beställer hem saker på nätet brukar jag få varan och följesedeln.
Varan hamnar på sitt ställe i bokhyllan, eller var den nu hör hemma, och följesedeln i pappersåtervinningen. Ganska omgående har jag glömt var jag köpte varan.

När jag själv skickar varor till mina kunder försöker jag öka exponeringen av mitt varumärke samt ge kunden något de behåller för att lättar kunna minnas sin beställning hos mig.

Den allra enklaste formen av varumärkesexponering jag använder mig av är visitkort, ibland skickar jag med produktbeskrivningen med information om hur produkten fungerar och ibland en rabattkupong som kan lösas in vid nästa köp. Man kan till och med kombinera rabattkupong och visitkort – t ex ha kontaktinformationen på framsidan och en rabattkod på baksida. Visitkort kan du bland annat beställa här.

Ett annat sätt, som jag insåg efter att ha beställt tavlor från Easyart, var att skicka med information som kan användas till andra saker än just de produkter man köpt. Från Easyart fick jag en broschyr som tipsade om olika sätt att hänga upp tavlor, en broschyr med Easyarts logotyp och namn som plockas fram så fort jag ska hänga upp tavlor. Det är numera inte lätt att glömma bort Easyart.

Förknippa ditt varumärke med ett kvalitetstänk.
Då jag själv säljer pennor, så vill jag slå ett slag för kvalitetspennor med tryck. Pennor har vi alltid användning för, men reklampennor blir tyvärr ofta en ”slit och släng” -produkt av undermålig kvalité. Vill man verkligen få kunden att uppskatta en reklampanna bör man, i mitt tycke, välja en penna med användbara funktioner (t ex kunna skriva upp-och-ner med hjälp av en trycksatt patron, skriva på fuktigt papper när det regnar utomhus, ergonomisk etc), som är hållbar och har en  utbytbar patron (man vill ju behålla sin favoritpenna så länge som möjligt).
Välj en penna som passar dina kunders behov.