Coca-Cola serverad i en plastpåse

Nu måste jag i alla fall dela med mig av min värsta Coca-Cola-mardröm.

Som inbiten Coca-Cola-drickare som redan har svårt att dricka Coca-Cola ur plastflaskor, kom denna information som en chock.

I Costa Rica, och som jag förstått det i efterhand även i andra central- och sydamerikanska länder, kan du få Coca-Cola serverad i en plastpåse och få dricka ur den med ett sugrör om du köper Coca-Cola på glasflaska.

Anledningen är kanske inte så svår att gissa sig till (även om man kan tänka sig några olika som t ex återvinning, pant mm), men för att osäkerheten och gissningarna ska minimeras kan jag berätta att anledningen är så enkel som att glasflaskorna ska lämnas tillbaka till leverantören annars får försäljaren betala för flaskan.

Så innan du beställer Coca-Cola i glasflaska när du befinner dig i Costa Rica mm bör du förbereda dig och lära sig hantera en plastpåse fylld med Coca-Cola.

[tags]Coca-Cola, Costa Rica[/tags]

2 svar på “Coca-Cola serverad i en plastpåse”

  1. Det heter Boli och anledningarna till att det kommer i påse är fler än att panten ska tillbaka, huvudanledningen är vanligtvis att man kan späda ut den. Många turister som köper Boli blir magsjuka just för att vattnet är dåligt.

  2. Även vanligt här i Bolivia, själv köpt coca-cola i plastpåse. Man kan givetvis välja att dricka ur glasflaska med men då får man dricka upp den på plats och lämna tillbaka flaskan. Man kan tyvärr inte betala extra och kunna få köpa glasflaskan med – den måste lämnas tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *