Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

Tradedoubler AdMatch & Magento 1.0 släppta!

Idag har två händelser på nätet väckt mitt intresse. Båda har jag sett fram emot, men jag har ännu inte hunnit testa båda.

1. Tradedoubler släpper lös AdMatch
AdMatch är ett annonssystem från Tradedoubler som likt Google AdSense visar kontextuella annonser (kort sagt annonser som anpassar sig efter innehållet på en webbplats).
Längre ner till vänster på bloggen har jag gjort en testimplementation. Jag ska känna på systemet fullt ut under veckan och göra en del testar på några sajter där AdSense helt kommer att bytas ut.

2. E-handelsplattformen Magento 1.0 släpps
Magento är en e-handelsplatform som det talats mycket om och som har många intressanta funktioner. När mina planer på att starta ytterligare en webshop föll mitt val på Magento, då jag tröttnat på osCommerce 2 samt att väntan att på osCommerce 3 ser ut att bli allt för långdragen.
Detta innebär även att jag inom en snar framtid kan berätta om planerna för den ny webshoppen, men först måste jag vänja mig vid gränssnittet då jag inte inte haft tid att jobba så mycket med betaversionerna av Magento, samt kommer det antagligen att bli en del översättning av Magento.
Även Dans e-handelsplattform, Evolution, verkade spännande, men inget det fanns möjlighet att ge sig på.

Meny