Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

The Happy Birthday Project avslutas (och jag är numera Sveriges bästa Happy Birthday-sångare)

I ett år har jag nu hållt på med The Happy Birthday Project. Enkelt förklarat har det gått ut på att sjunga Happy Birthday till alla vänner på Facebook som publicerat sin födelsedag dag, eller ännu enklare men mer diffust förklarat - ett konstprojekt. En del kommer att sakna min sånger och en del kommer att tycka att det är skönt att se mitt sjungande nylle dyka upp varje dag i nyhetsflödet; "Va fan håller galningen på med?", slipper de fråga sig.

Första Happy Birthday-videon: Happy birthday Borgis-san. Inspelad 13/11 2010 under pågående frukosten.

Första Happy Birthday-videon: Happy birthday Borgis-san. Inspelad 13/11 2010 under pågående frukosten.

Projektet har flera sidor som inte är helt uppenbara,  kort kan jag sammanfatta dem som :

  • Ett sätt att undersöka hur man kan vara personligare på Facebook. T ex lägg ner tid på att förmedla en gratulation och inte på löpande band enbart skriva "Grattis!".
  • Underhålla  (Entertain the world - ett nytt projekt jag tänkt ut). Att få personer att känna sig uppskattade när man lägger ner tid på att göra en speciell gratulation är en form av underhållning, samt har det lockat till en hel del skratt.
  • Ett sätt för mig att tvinga mig själv utföra något i ett år bara för att visa att jag kan slutföra saker. Efter detta bör jag inte ha några problem att slutföra vettigare saker som studier, företagande och andra projekt. "Kunde jag sjunga Happy Birthday i ett så ska jag nog klara av att slutföra mina studier" ska jag tänka. Japp, du gissar rätt, det kommer att bli en anekdot av detta.
  • Personlig marknadsföring. Det var inte en uttänkt aspekt i projektet, men det visade sig att födelsedagssångerna ledde till en marknadsföring av mig som person. När man kommer till en fest är det ofta någon som börjar prata om mina sånger på Facebook.
För dig som kommer att sakna min underbara födelsedagssånger så tänker jag avslöja att jag har en ny projektidé där sångerna kommer att ingå, men det är ett projekt som ligger längre fram i tiden. Du kan också se dem (lite mer än 720 födelsedagssånger och 168 minuter film blev det), lyssna på dem och skickar runt dem till dina vänner, och du hittar dem på YouTube uppdelade i tre spellistor:
The Happy Birthday Project (Part 1)
The Happy Birthday Project (Part 2)
The Happy Birthday Project (Part 3)
The Happy Birthday Project (Part 4)
Sista Happy Birthday-videon som ingår i projektet: Happy birthday Kerstin-san. Inspelad 12/11 2011 under pågående frukosten.

Sista Happy Birthday-videon som ingår i projektet: Happy birthday Kerstin-san. Inspelad 12/11 2011 under pågående frukosten.

Imorgon knyter jag ihop påsen genom att göra några jubileumssånger till de personerna som fick de första sångerna av mig på Facebook.

Och, förresten, vill du att jag sjunger en sång till dina vänner så får du köpa en sång för 100 kr. De kommer att uppskatta det. 😉

Sveriges bästa Happy Birthday-sångare har talat!

Meny