Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

Skaffa ett fastnätsnummer till din mobiltelefon och låt dina kunder ringa för normal fastnätssamtalstaxa

När man driver sitt företag ensam kan det ibland vara svårt att hålla sig på en och samma plats hela dagen. Det finns så mycket som ska uträttas. Vill man ha en hög standard på sin kundservice bör man dock se till att man kan ta emot samtal från sin kunder.
Enklaste sätter att lösa detta på är givetvis att ha en mobiltelefon. Dock är det inte alltid så lockande för en kund att ringa ett "dyrt" mobilsamtal och många backar från att kontakta dig, vilket innebär att du förlorar potentiell kunder. Många får även en känsla av att ett företag, t ex en webbshop, som enbart har ett mobiltelefonnummer inte bedrivs lika seriöst som ett företag/webbshop med ett fastnätsnummer.

Detta var ett dilemma jag ställdes inför när jag startade Lilon.se, och fast besluten bestämde jag mig för att hitta en lösning på problemet.
Jag ringde runt till samtliga större mobiltelefonoperatörer samt en del mindre jag kände till. De flesta hade möjlighet att ordna ett fastnätsnummer till min mobiltelefon, med att sätta upp en telefonväxel kostade flera tusenlappar, och de flesta krävde att man hade ett visst antal mobiltelefoner inom företaget. Nystartat som företaget var hade jag inte pengar att lägga på att upprätta en telefonväxel, och att ha en massa mobiltelefoner var inget en ensamföretagare som jag hade behov av.
Men, ett företag fanns det som kunde erbjuda ett fastnätsnummer. Samma mobiltelefonoperatörer som jag hållt mig till i flera år, Telenor (eller Vodafone som det hetta då).

Telenor hade tjänsten som passade mig som handen i handsken och tjänsten heter Fastnätsnummer.
Kostnaden för denna tjänst är i skrivande stund 162,50 kr (inkl moms)/månad. Några ytterligare kostnader tillkommer inte, förutom att man måste teckna ett företagsabonnemang hos Telenor (är man redan kund hos Telenor kan man bra ändra sitt abonnemang).

Fastnätnumret kan du sedan anpassa, du kan välja vilket riktnummer du ska ha, samt kan du välja bland lediga telefonnummer inom det riktnummer du valt.

Fördelarna med Fastnätnummer blir följande:

 • Ger ett seriöst intryck.
 • Dina kunder ringer till dig till normal fastnätssamtaltaxa (och det enda det kostar dig är 162,50 kr/månad), vilket innebär att chancen ökar att kunden ringer dig.
 • Du kan vara på resande fot och ändå kunna svara på fastnätsnumret.
 • Din kundservice ökar.
 • ...och förhoppningsvis ökar din försäljning.
 • Själv har jag testat tjänsten i ca 1,5 år utan problem. Mycket nöjd blev jag också med telefonnumret som säljaren på Telenor fixade. Han blev nog lika stolt över nummret han ordnade, som jag blev glad för det: 042-40 00 600 (synd bara att Region Skånes sjukvård skaffade nytt nummer, några månader efter att jag fått mitt telefonnummer, till 042-4060000 [skillnaden är att 6:an och 0:an bytt plats) vilket medfört en del telefonsamtal från personer som egentligen ska ringa vårdcentralen)

  Här hittar du information om Telenors tjänst Fastnätsnummer.

  [tags]Telefon, Telefonnummer, Företagande, Telenor, Fastnätsnummer[/tags]

  Meny