Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

Marknadsföra med Pay with a Tweet eller Cloud:flood

BETALA MED ETT TWEET (ELLER FACEBOOK)
Gjorde ett litet snabbt test för att jämföra Pay with a Tweet med Cloud:flood för att se vilket som fungerade bäst.
Kanske ska börja med att berätta vad Pay with a Tweet och Cloud:flood är för något. Det är alltså sätt att marknadsföra sig på Twitter eller Facebook genom att få läsare eller kunder att skicka ett meddelande till sina vänner på Twitter eller Facebook, för att sedan få tillgång till något du delar ut till de som slutfört momentet med att Twittra eller Facebooka. Det du ger dina kunder kan t ex vara en gratis e-bok, en musikfil eller en fil med en rabattkod som de kan lösa in i din webbutik. Det är alltså meningen att du ska skapa en "buzz" och få nya kunder eller läsare att hitta till din webbplats.

SKILLNADER MELLAN PAY WITH A TWEET OCH CLOUD:FLOOD

  • Med både Pay with a Tweet och Cloud:flood skulle kunden enligt uppgift kunna posta antingen till Twitter eller Facebook. När jag testade fungerade det inte att posta till Facebook med Pay with a Tweet, däremot gick det bra med Cloud:flood (kan hända att det var något tillfälligt fel med Pay with a Tweet).
  • Pay with a Tweet hanterade bokstäverna å, ä och ö utan problem, men Cloud:flood klarade inte av det.

NACKDELAR MED ATT ANVÄNDA PAY WITH A TWEET OCH CLOUD:FLOOD

  • Alla har inte Twitter- eller Facebook-konto och kan alltså inte Twittra eller Facebooka.
  • Av en del personer kan det uppfattas som spam och oetisk, vilket hindrar en del från att Twittra/Facebooka din text/länk.

LIKNANDE TJÄNSTER
Det finns fler kloner på dessa så det är nog bara leta så hittar man fler. Sök på "pay with a tweet clone".
Det finns även ett plugin till WordPress - Tweet2Download. Jag försökte få igång tillägget lite snabbt här på bloggen, men lyckades inte då jag inte lyckades hitta Twitter API-koden som Tweet2Download frågade efter det var ett tag sedan tillägget uppdaterades och det kan hända att Twitter ändrat på något sedan tillägget skapades), samt verkade det som om tillägget enbart kunde skicka Tweets och inte kopplas till Facebook.

Nu ska jag testa detta både i webbutiken med rabattkoder och på en del andra sajter med nedladdningsbart material.

Meny