Lär dig om e-handel, sökmotoroptimering & affiliate. Samlad kunskap sedan 2005.

Domänen www.liljankoski.com återerövrad

År 2005 lyckades jag missa att betala för att få behålla domännamnet www.liljankoski.com, den första domän jag någonsin registrerat (efter att ha haft min första hemsida på en svårstavad Telenor-kundsadress).

När domänen (www.liljankoski.com) väl släpptes lös igen (2005) missade jag att registrera den och någon annan, för mig ännu okänd person/företag, köpte domänen. Sedan dessa har jag dock haft liljankoski.com under uppsikt för att förhoppningsvis en dag åter kunna ta tillbaka domännamnet. liljankoski.com har inte använts till annat än vara parkerad och mina förhoppningar om att den skulle släppas förr eller senare stärktes ju längre tid det gick.

1. Sedan september i år (2007) har jag suttit på helspänn. Först väntade jag in det datum då liljankoski.com åter skulle förnyas, för att se om den okända ägaren åter skulle betala och behålla domänen. Ägaren hade 30 dagar på sig att förnya domänen. Någon förnyelse gjordes inte.

2. Efter detta hamnade domänen under 10 dagar i "Holding period", då företaget som skött registreringen behöll domänen för att se om den gick att sälja på domänauktion. Ingen förnyelse gjorde.

3. Sedan hamnade domänen i "Redemption Period" under 35 dagar (då förra ägaren har rätt att för en summa, ca $185, få tillbaka domänen). Inget hände.

4. Nu kom det ytterligare några dagar då det inte gick att försöka registrera domänen.

5. I början av december verkade det som om jag kunde registrera domänen via Loopia. Detta gjorde jag, betalade och var full av glädje. Efter några timmar fick jag ett mejl från Loopia där de informerade att det tyvärr inte gått att registrera domänen, och jag trodde att någon annan redan hunnit före.

6. Idag, när jag satt och kollade om en del domäner var tillgängliga, passade jag även på att testa om liljankoski.com var ledig (man ska aldrig ge upp). Till min glädje visade sig liljankoski.com att vara ledig, och den är nu registrerad samt pekar den för tillfället till liljankoski.se.

Testa själv:

www.liljankoski.com (OBS: Det kan hända att domänen i framtiden blir en egen sajt).

[tags]domän, domäner[/tags]

Meny